coaching trajecten >

Voorbeelden van coachingstrajecten die Vienova heeft gedaan zijn:

1. Talent coach
Een jonge directeur die vanuit het talent management programma van een grote organisatie in korte tijd was opgeklommen tot het management team, kampte met motivatieproblemen. Nu hij zijn doel had behaald, leek het alsof hij zijn werk nooit echt leuk had gevonden. De maandelijkse omzetdoelstellingen en bonussen bleken geen uitdaging meer. In een coaching traject van vijf gesprekken is helder geworden waar deze talentvolle manager zijn motivatie vindt en wat er in zijn functie ontbrak. Zo bleek hij in zijn vrije tijd trainer van enkele jeugdteams, was hij ceremoniemeester op de bruiloft van meerdere vrienden en trok hij er in zijn vakanties graag op uit. Na enkele maanden heeft deze manager een switch gemaakt en is hij directeur geworden bij een bureau dat grote zakelijke evenementen organiseert voor het bedrijfsleven.

2. Personal branding
Een tandarts met een eigen praktijk en meerdere medewerkers overwoog de praktijk te verkopen, omdat hij geen plezier meer beleefde in zijn werk. Administratieve verplichtingen en sores met medewerkers hadden de overhand gekregen, tijd en ruimte voor het vak en de klant had hij bijna niet meer. Tijdens twee sessies van een halve dag is gekeken naar de echte drijfveren en kwaliteiten van deze dienstverlener. Gezamenlijk hebben we antwoord gegeven op de vraag: waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Na deze sessies waren de ambitie en de innerlijke kracht helder en is op basis daarvan een nieuw bedrijfsplan gemaakt: een state-of-the-art kliniek waarin de nieuwste technieken op basis van het specialisme van deze tandarts centraal staan.

3. Personal coach
Een jonge vrouw die na een bloeiende carrière van tien jaar twee kinderen had gekregen, was op zoek naar meer balans in haar leven. Ze had het gevoel dat ze niet meer meetelde, vooral aan het rennen was en het leven aan haar voorbij ging. In een traject van vijf coaching gesprekken is de oorzaak van haar gevoel helder gemaakt, is zicht gekregen op wat de echt belangrijke drijfveren voor haar geluk zijn en is van daaruit een weg uitgezet naar een leven waarin zowel haar carrière-ambities, haar kinderen als zij zelf een duidelijke rol hebben. 

Contact >

Vienova Coaching en Consulting
Spaarne 27
2011 CD Haarlem

t 06-54700330
e info@vienova.nl

Volg Vienova op >